Företag med bra bloggar

by Dr. Austyn Rempel

För företagare är kommunikationen med kunderna en av de viktigaste aspekterna för ett starkt varumärke. Den låter dig få ut budskap utan att det förvrängs av medier eller når en smal publik. På en företagsblogg kan vem som helst gå in och se senaste nytt. Dessutom går det att ge företaget ett personligt ansikte genom att varva nyhetsuppdateringar med mer personliga inlägg av en medarbetare. Här är några företag med riktigt bra företagsbloggar.

Scan

Livsmedelsföretaget Scan var snabba på att anamma den nya trenden med företagsblogg och började tidigt lägga ut uppdateringar. Det gör att de idag har en trogen läsarskara som följer vad som sker i företaget. Bloggen fokuserar bland annat på olika typer av kurser och seminarier som Scans medarbetare har deltagit i, där frågor som påverkar köttindustrin och jordbruket ofta diskuteras. Det gör att bloggen inte bara är intressant för Scan-kunder utan för alla med ett intresse i dessa frågor.

HSB

Bostadsjätten HSB har en blogg som speciellt riktar in sig till läsare med funderingar kring juridiska frågor. Här är uppdateringarna tänkta att fungera som en kontinuerlig guide som ser till att hyresgäster lättare kan veta vad som gäller. Det kan exempelvis handla om hur en företagsstämma fungerar eller om du får måla om i en hyresrätt eller inte. Det gör att HSB:s blogg marknadsför företaget samtidigt som de levererar användbar information.