Personalen – din bästa marknadsföring

by rnn.yqe.

shutterstock_159403028
Marknadsföring är inte bara annonser i tidningar, affischer i tunnelbanan eller reklam i tv. Det finns också en annan kanal för marknadsföring som är både billig och effektiv: din personal.
Dina anställda bli den bästa marknadsföringen, om du hanterar det på rätt sätt.

Employer Branding

Employer Branding handlar om att attrahera, rekrytera och behålla rätt personal. Dvs att ditt företag i så många sammanhang som möjligt presenteras som en trevlig och stimulerande arbetsplats, så att du kan hitta den kompetens du behöver. Ett gott rykte ger naturligtvis fördelar i alla delar av verksamheten. Här spelar din personal en stor roll: vad de säger om företaget både ute på stan och på sociala medier.

Attraktiva reklamprodukter

Om du lyckas ta fram snygga och moderna tröjor, kepsar och annat som både dina kunder och personalen använder får du exponering dagligen på golfbanan, hockeymatchen och livsmedelsbutiken.

Sociala medier

Genom internets genomslag har du som företagare fått alltfler kanaler där du kan nå ut med din marknadsföring, dels genom att sätta upp din egen sajt men framförallt genom att synas i de sociala medierna. Det här är fortfarande så nytt att många företagare känner sig lite osäkra hur de ska hantera det, men de som lyckats bäst försöker få sina följare delaktiga i vad som händer inom företaget och kommunicerar öppet med kunder och anställda.