Skapa ett molnbaserat affärssystem

by Dr. Austyn Rempel

När ditt företag utvecklas och går bra, då ökar även dina krav på ett bra affärssystem. Du behöver ett system som uppfyller alla de krav du har, men gör att ditt företag kan växa obehindrat i framtiden. Det ska ske utan att du gör avkall på regler och lagar. Kraven skiljer från företag till företag och du kan hitta mer information hos Skatteverket.

Ägandekostnaden för en molnlösning är ofta lägre än en traditionell lösning. Men skalbarheten ger dig även kostnadskontroll på detaljnivå.

En fördelaktig lösning

Att det finns många fördelar kommer du att se mycket snabbt. Men du ska passa på att ta en titt online för att bilda dig en egen uppfattning. För att nämna ett par punkter som kommer att hjälpa dig i ditt beslut. Du kan växa snabbt i affärssystemet om ditt företag har ett behov för detta.

Fördelen är att slipper leveranstider och installationstider av hårdvaran. Har du affärssystemet i molnet så är det nåbart var du än befinner dig så länge du har uppkoppling mot internet. När affärssystemet befinner sig i molnet är det en trygghet i sig själv. Säkerheten är ett stort område och ofta svårt att greppa men MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har gjort studier som kan hjälpa dig i ditt beslut.