Effektivt företagande

by Anna Rönnberg

Här på Macactive skriver vi mycket om bra och effektiv marknadsföring, men vad finns det för andra dolda tips man kan behöva veta som företagare? Vad finns det för möjligheter till effektivisering som inte alla redan känner till?effektivitetsplan

Kommunikation

Man brukar säga att den viktigaste tillgången ett företag har är dess anställda, men vad är de utan bra kommunikation? Sedan e-postens inkomst har det för många företag blivit den största kommunikationsvägen internt, detta trots att det på senare år har kommit många nya alternativ på marknaden. Problemet med de nya alternativen är att alla använder olika kommunikationsmedel. Vissa grupperingar använder skype medan andra föredrar att skicka sms eller Facebook. Detta skapar ett problem om man vill analysera hur företaget fungerar eller ett visst ärende har hanterats. Hur löser man då detta? Vad är den idag bästa lösningen på kommunikationsproblematiken?Slack är en chattjänst för företag som har tagit världen med storm. Sedan att det släpptes 2013 har det blivit den snabbast växande företagstjänsten. Tack vare integrationen med en stor mängd andra kommunikations och företagstjänster så effektiviserar det även kommunikationen runt dessa, oavsett om det handlar om en fil på Dropbox eller ett nyhetsbrev i Mailchimp. En av de största fördelarna är att tjänsten är tillgänglig på så gott som alla plattformar vilket gör att alla dina anställda kan kommunicera oavsett vilken mobil de har eller var de är.

Möten

Få saker ger så lite resultat i ett företag som möten. Oftast har man både möten i onödan och alldeles för långa stunder. Begränsa mötena till 30 minuter och se till att ha en agenda för mötet klar redan innan ni sätter igång så kommer ni spara mycket tid.

Avveckla ditt företag

När man väl behöver stänga ner sitt företag av någon anledning så innebär även det mycket arbete och många ineffektiviteter. Det kan ta närmare ett år innan man kan få se pengarna och det kostar dessutom både pengar och tid att nå den punkten. Ett av de effektivaste alternativen är att använda en snabbavvecklingstjänst. Med hjälp av dessa kan du istället för att avveckla ditt företag själv sälja det och sedan låta köparna göra allt jobbet. På det sättet kan du avsluta hela processen på bara några dagar istället för att det skall ta flera månader.