Media i TV

Under åren som gått så har TV-mediet förändrats, den digitala revolutionen har gjort att allt fler av nyheterna kommer via fler kanaler än de traditionella TV-kanalerna. 

televisionSveriges Television flyttade ut alla sina kanaler på Internet och på så sätt så kan man var man än befinner sig och har en internetuppkoppling av god kvalité se SVT’s alla kanaler. TV4 sänder sina nyheter och vissa program direkt i sin play-kanal på nätet.

Vi har fått ett helt nytt sätt att tänka när det gäller TV-tittande, vi följer inte TV-tablån lika slaviskt som tidigare. Missar man något program så kan man logga in på en play-kanal och se det programmet. Uppstickare som Netflix har gjort att man inte längre behöver sitta bänkad kl 20.00 på torsdagskvällarna för att följa sin favoritserie. Det går alldeles utmärkt att se tre avsnitt på raken om man skulle känna för det.

Visst har det blivit bekvämare med TV-mediet i och med att de mesta kan ses via dator, surfplatta eller telefon så länge man har en internetuppkoppling.