Boka företagets flygresor online

by Anna Rönnberg

Även om det ofta är spännande att komma i väg på tjänsteresor är det samtidigt ganska krävande. Då är det skönt om själva bokningen av resan går lätt och smidigt och att allt finns på plats innan du ger dig av. Ta en titt här om du söker en flexibel och modern reseplaneringssajt.

Fördelar med att boka online

Att boka resa på nätet har blivit extremt populärt. Priset blir ofta lägre och du kan själv jämföra flygtider, bolag, mellanlandningar och priser. Du kan välja både enkel- och tur- och returbiljetter och behöver du hjälp finns oftast en personlig kundservice att tillgå. Vill du flyga klimatkompenserat kan du också välja det samt lägga till extra bagage vid behov. I stället för pappersbiljett får du en så kallad e-ticket som du enkelt checkar in med tillsammans med passet.

Att tänka på när du bokar flygresan

Välj i första hand resebolag som staten har ramavtal med. Går inte det så försök välja företag/bolag utanför internationella konflikter. Undvik mellanlandningar, det är säkrare flyga direkt. Kolla upp så ditt företag har försäkring som gäller när du är på resa och även i utlandet om det är aktuellt. Till sist om du reser utomlands – glöm inte kolla att ditt pass är giltigt och ifall landet du ska till kräver visum.