Värdet av en företagsblogg

by Anna Rönnberg

företagsbloggBloggandet fortsätter som aldrig förr för både privatpersoner och företag, men vad är egentligen värdet av att blogga? Vad får man som företag ut av all den arbetstid som det innebär? 

Förtroendebyggande

En av de viktigaste aspekterna som kommer ur en väl driven företagsblogg är att den bygger förtroende. När du och ditt företag delar med sig av kompetens och ger ett konkret värde till kunden så bevisar ni er som leverantör. Något som sedan kan leda till att det är just er de tänker på när de i framtiden är i behov av era produkter eller tjänster.

Kundkontakt

En blogg brukar oftast även innebära kommentarsfält, ett perfekt ställe att föra ytlig och hjälpsam kommunikation med nuvarande och blivande kunder. Precis som ovan kan den kontakten i sin tur bygga förtroende och leda till framtida köp.

Bra för sökmotorer

En flitigt uppdaterad blogg är även viktigt när det kommer till sökmotorsmarknadsföring. Dels så skapar det en stor mängd bra innehåll som till exempel Google kan tycka är läsvärt och väljer på så sätt att visa upp det för deras besökare. Även andra bloggar brukar vara duktiga på att länka till just dina inlägg om de är tillräckligt intressanta eller provocerande. Även detta tar och stärker hela din hemsida så att den kan hamna högre upp i sökresultaten.

Arbeta rätt

Som alltid finns det många saker man bör tänka på för att utnyttja dessa möjligheter på rätt sätt.

Uppdatera ofta

Om bloggen inte uppdateras kan den istället för en tillgång vara en risk. Om gammal information får ligga kvar kan det verka förvirrande för dina kunder och dessutom tolkas som att hela företaget mer eller mindre ligger vilande.

Var en resurs

Bland det viktigaste med en blogg är att den ger läsaren något tillbaka. Skriv listor eller annat innehåll som förser kunden med ny information eller förståelse, det både lockar tillbaka gamla läsare och ger nya genom sökmotorerna.

Var socialt engagerad

En blogg kan inte stå för sig själv utan behöver vara en del av bloggosfären för att få ett hållbart liv. Engagera er i andra bloggar  genom att kommentera eller svara på deras inlägg. Detta gör att även ni kommer få mycket publicitet och kontakt tillbaka till er blogg.