Arbeta med affiliate marketing

by rnn.yqe.

926329-affiliate-marketing-word-cloud

Affiliate marketing är en marknadsföringsmetod som används på nätet, praktiskt taget alla branscher använder sig av detta i någon utsträckning men det är mer populärt inom vissa. Låt oss titta närmare på vad detta är och hur det fungerar.

I affiliate marketing finns det tre huvudsakliga parter:

  • Annonsören – den som vill få trafik till sin sajt.
  • Affiliatepartnern – den som försöker driva trafik till annonsören.
  • Konsumenten – den som kommer till annonsörens sajt genom affiliatepartnerns.

För att på börja denna typ av marknadsföring tar man kontakt med ett affiliatenätverk. Även i Sverige finns det flera olika nätverk man kan arbeta med, det största av dessa är Tradedoubler.

De kommer sedan att kunna koppla en samman med en rad olika sajtägare i det segmentet man arbetar inom. Ägarna av dessa sajter ser sedan till att fixa länkar till ens sajt, detta görs genom en specifik kod som affiliatenätverket tillhanda håller. Anledningen till detta är för att alla parter ska kunna veta hur mycket trafik som varje partner driver till annonsörens sajt, ju mer trafik de ger annonsören desto mer betalar man dem.

Betalning till sina partners gör man antingen för varje person som skickas vidare eller om de sedan även genomför ett köp eller på något sätt spenderar pengar på sin sajt. Detta är något man gör upp med sina partners i förväg.