De nya sportmedierna

by rnn.yqe.

tangentbord

Trots att sport är en otroligt stor del av många mediekanaler så är det förvånansvärt lite som nämns om det när man diskuterar moderna medier.

Nyheter

Idag så har varje lag och serie egna nyhetskanaler som är snabba med att få upp högkvalitativa nyheter snabbt i både form av både video och text. Fansen tar dessutom och själva producerar innehåll i f0rm av allt från foruminlägg och bloggar till videos på Youtube. Allt för att fylla på med så mycket relevant information som möjligt.

Betting

Det område där det kanske skett störst förändring tack vare internet är betting. Idag kan vem som helst enkelt börja satsa pengar på sitt favoritlag för att göra matcherna lite mer spännande. Vissa gillar dock att ta utmaningen längre och istället analysera hela ligorna för att hitta rätt spelare eller lag att satsa på.  Till sin hjälp har dessa människor förutom forum och twitterkompisar även sajter som Tippat som regelbundet själva gör en analys över framtida matcher och tippar vinnare och förlorare.

Sändningar

Även sändningsrättigheterna för de olika arrangemangen och matcherna tar idag och säljs till företag som gör det möjligt att se allt online. Både C-more (föredetta Canal+) och Viasat finns idag att se på internet via sina egna tjänster. C-more har en tjänst vid samma namn som det vanliga utbudet och gör det möjligt att se samma sändningar direkt via webben. Viatsats tjänst heter Viaplay. De har två alternativ för deras tjänst, en med och en utan sport. Båda innehåller även vanliga tv-program och film.