Skapa ett gym på företaget – vad bör man tänka på?

by Dr. Austyn Rempel

Det finns många olika sätt att skapa trivsel och sammanhållning på arbetsplatsen. Det kan exempelvis vara genom gemensam eftermiddagsfika, personalsammankomster efter arbetstid eller bara något så enkelt som en mysig hörna för en stunds avkoppling.

Ett annat sätt kan vara att installera ett gym. Träning och jobb går nämligen hand i hand då träning kan leda till att du presterar bättre på jobbet.

Ett gym för alla

Gymkompaniet är ett företag som hjälper dig med den rätta utrustningen för gym på företaget. Det är framförallt viktigt att ha utrustning för alla. För att inte riskera att gymmet förblir stående tomt så måste man försöka att tillgodose allas behov. Inte bara de mest frälsta gymbesökarna, utan även nybörjare ska få ut något av gymmet. Exempelvis kanske inte alla är intresserade av att lyfta vikter utan hellre sätter sig på en spinningcykel eller tar en tur på löpbandet.

Friskare medarbetare

Uppmuntra dina anställda till att använda gymmet, de sparar både tid och pengar. De kan träna innan eller direkt efter jobbet samt under lunchrasten. De sparar dessutom pengar på dyra gymkostnader. Att erbjuda träning på jobbet leder till friskare medarbetare och kan till och med minska sjukfrånvaron.