Fördelarna med kalendrar och anteckingsböcker

by rnn.yqe.

notebook

Oavsett vad man jobbar med eller hur ens vardag ser ut, underlättas den garanterat genom en bra kalender och möjligheten att kunna skriva ner saker i en anteckningsbok. Många av oss är allt som oftast ganska stressade och att inte ha full kontroll över sina dagar och vad som ska hända är en bidragande faktor till panik, vilket i värsta fall får oss att tappa koncentrationen, prestera sämre och kanske till och med missa viktiga inbokade möten.

Att skriva ner saker kan te sig trivialt och onödigt, men faktum är att det får oss att minnas bättre, tack vare att det aktiverar minnet och ger ett visuellt intryck. Att skriva ner saker gör också att vi får en tydlig och enkel översikt över våra liv och man minimerar riskerna för att dubbelboka eller missa planerade saker. En bra kalender ger dig helt enkelt bättre kontroll över vardagen.

Många som arbetar med media och kommunikation arbetar allt som oftast framför datorn, men det finns flera fördelar med att ha en fysisk anteckningsbok eller kalender. Dels aspekten med att skriva ner något för hand, som stärker minnet, men också för att det är så enkelt att ta upp en anteckningsbok vid möten eller om du snabbt måste notera något. Dessutom är en fysisk kalender eller anteckningsbok en snygg accessoar och ett bra komplement till allt som är digitalt idag. Skulle det vara så att du inte har tid eller möjlighet att koppla upp dig är det extra tacksamt att kunna skriva ner något för hand.. Kanske får du en snabb idé i tunnelbanan som du inte vill glömma bort? Upp med kalendern!